DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň


Foto: DOBRÉ SPRÁVY: Výber pozitívnych noviniek zo Žilinského kraja za aktuálny týždeň

Žilinská Hyperia podporila kultúru v meste sumou 30-tisíc eur

Spoločnosť Hyperia zo Žiliny sa rozhodla venovať štedrý finančný dar občianskemu združeniu Truc  sphérique. Suma 30-tisíc eur pomôže združeniu pokračovať v prevádzkovaní Stanice Žilina-Záriečie, ako aj Novej synagógy v Žiline.

Pacientky na žilinskej gynekológii budú operované šetrnejšie

Gynekologicko-pôrodnícke oddelenie žilinskej nemocnice zaviedlo nový typ laparoskopickej operácie pre pacientky s poklesom či prepadnutím maternice alebo pošvy. Vďaka odbornému zaškoleniu lekárov po novom prebieha zákrok cez štyri niekoľkomilimetrové rezy, ktoré sa zahoja omnoho rýchlejšie.

Pod dlažbou kostola v Petroviciach bola objavená studňa z 19. storočia

Pri výmene starej dlažby pred kostolom v obci Petrovice pri Bytči sa pracovníkom podaril nečakaný objav. Odkryli studňu z roku 1834, ktorá slúžila ako zdroj vody pre obyvateľov obce ešte v 20. storočí. Na mieste bude vykonaný archeologický výskum.


Slováci vyzbierali takmer 20-tisíc eur rodine z Kysúc, ktorú požiar pripravil o strechu nad hlavou

V obci Skalité došlo koncom marca k rozsiahlemu požiaru rodinného domu, kde žila viacčlenná rodina. Dobrí ľudia z celého Slovenska im spoločne vyzbierali k dnešnému dátumu takmer 20-tisíc eur. Pomôcť stále môžete aj vy.


Šošoni venovali svoje oblečenie na akciu Jarný SWAP v Žiline

Dnes sa v Žiline uskutočnila pravidelná ekologická akcia SWAP, kde si ľudia vzájomne vymieňajú nosené oblečenie. Hráči futbalového klubu MŠK Žilina tentokrát prispeli piatimi veľkými taškami svojich vecí.

Google automobil bude tento rok opäť fotiť ulice Žiliny

Google Street View bude mať nové aktuálne zábery zo Žiliny. V najbližších mesiacoch budú vozidlá s kamerami jazdiť aj po našich cestách.

Žilinskí Vlci porazili hokejistov z HC Topoľčany

Vo štvrtok 30. marca sa na ľadovej ploche stretli hokejisti zo Žiliny a Topoľčian. Vo štvrťfinálovom zápase play-off TIPOS Slovenskej hokejovej ligy zdolali Žilinskí Vlci súperov s gólovou prevahou 33:16.

Mesto Žilina ocenilo 30 výnimočných pedagógov

Na Deň učiteľov zavítalo na žilinskú radnicu množstvo učiteľov základných, materských aj umeleckých škôl. Významné ocenenie za obetavý a zanietený prístup k svojmu povolaniu si odniesli dvaja muži a 28 žien.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu