Na jarnom SWAP-e na Poštovej nájdete oblečenie od Šošonov, vymieňať sa budú aj knihy a hračky


Foto: Na jarnom SWAP-e na Poštovej nájdete oblečenie od Šošonov, vymieňať sa budú aj knihy a hračky Foto: SWAP Žilina

Prichádza jar a vy neviete, čo na seba? Zmenila sa vám konfekčná veľkosť, alebo len chcete osviežiť šatník novými kúskami? Obchody nie sú jediným riešením. Už zajtra (2. apríla) sa v Žiline uskutoční jarná edícia akcie SWAP.

Tá sa bude už druhýkrát konať v príjemných otvorených priestoroch Biznis Centra Poštová 1. Stačí priniesť nanajvýš desať kúskov dobrého a pekného oblečenia, ktoré si ešte môže nájsť nového majiteľa, a odísť môžete s neobmedzeným množstvom textilu. Akcia začne o 13:00 hod. popoludní a potrvá do 18:30 hod. večer. Organizátori posledné oblečenie prijímajú o 17:30 hod. aby ešte malo šancu zaujať pozornosť vyberajúcich.

Hoci väčšiu časť vešiakov na SWAP-och najčastejšie zaberá ženské, prípadne detské oblečenie, v nedeľu si prídu na svoje aj muži. Organizátorom totiž veľké množstvo kúskov venovali futbalisti z MŠK Žilina. Hráči svoje oblečenie na SWAP poskytli už aj v minulosti.

„Chlapci z kabíny ,A’ tímu MŠK Žilina teda dostali za úlohu si doma trošku vytriediť šatník. Podarilo sa vyzbierať päť väčších tašiek, v ktorých boli rôzne druhy aj veľkosti oblečenia,“ priblížil Marián Žucha z organizačného tímu.



Výmenou ešte stále využiteľného oblečenia pomôžete nielen svojej skrini a peňaženke, ale hlavne prírode. Textilný priemysel spôsobuje napríklad približne 20 % celkového znečistenia vody. Vážiť si svet okolo seba sa rovnakým spôsobom učia aj žiaci Základnej školy Martinská.

„Uplynulý pondelok sa konal už po niekoľkýkrát aj SWAP na Základnej škole Martinská, ktorým radi zapožičiavame stojany a vešiaky. Vidieť ako deti SWAP-ujú je úžasné a akcia sa opäť vydarila, deťom akcia priamo v škole vyčarila úsmevy na tvárach a spríjemnili si tak deň,“ doplnil Marián.

Vstupné na akciu je 5 eur za osobu, prípadne 10 eur za celú rodinu. Dôležitým pravidlom je priniesť len vypraté oblečenie v dobrom stave, ktoré by ste dali aj svojmu kamarátovi/kamarátke. Okrem šatstva sa na SWAP-e vymieňajú aj knihy, časopisy, hračky či stolné hry.


Miesto: Biznis centrum Poštová 1, Žilina
Dátum: 02.04.2023 - 13:00    18:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu