V predajni na Liptove ukradol dve fľaše známej whiskey, pri odchode na SBS-kára zaútočil päsťami


Foto: V predajni na Liptove ukradol dve fľaše známej whiskey, pri odchode na SBS-kára zaútočil päsťami Foto: ilustračné: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti z Liptovského Mikuláša sa v uplynulých dňoch zaoberali ďalším prípadom krádeže. Jej páchateľ sa snažil obohatiť na dvoch fľašiach whiskey značky Jack Daniels, ktorú zobral z predajne na Liptove. Tentoraz však zlodej nebol úplne úspešný - jeho pohnútky mu prekazili zamestnanci predajne i zákazníci, ktorí sa na mieste činu nachádzali. Skončil pred súdom.

Obvinený muž prišiel v piatok 24. marca v čase okolo 19:00 do predajne Lidl v Liptovskom Mikuláši. Z regálu zobral dve kazety balenia predmetného alkoholu spolu s pohármi v celkovej hodnote takmer 50 eur. Tie si následne vložil do svojho ruksaku, pričom prešiel bez zaplatenia cez pokladničnú zónu a išiel smerom k východu z predajne.

Zlodej nemal inú možnosť, ako prejsť cez detekčnú bránu, ktorá sa hneď rozozvučala. Tam už naňho čakal pracovník SBS služby spolu so zamestnankyňou predajne a vyzvali ho, aby ukázal, čo má v ruksaku. Muž sa však rozhodol, že dve fľaše známej whiskey si z predajne odnesie násilím. 

„Na výzvu nereagoval a do oboch surovo vrazil a snažil sa ujsť,“ spresňuje Okresný súd Liptovský Mikuláš v trestnom rozkaze. Pracovníčka ho chytila za ruksak a zlodej sa začal naťahovať s SBS-károm, ktorého sotil. Potom nasledovala scéna ako z akčného filmu.


„Obaja padli na zem, kde sa naťahovali, pričom obvinený muž asi dva krát udrel päsťou do oblasti tváre a ako sa zaháňal, zasiahol aj pracovníčku predajne. Potom sa obvinený postavil a snažil sa ujsť, pričom jeden zo zákazníkov mu zatarasil cestu z predajne nákupným košíkom a následne aj ďalší zákazníci ho pomohli spacifikovať až do príchodu policajnej hliadky,“ uvádza súd.

Tovar ostal po roztržke nepoškodený a po incidente bol vrátený na predajňu, jej pracovníci neutrpeli žiadne zranenia, ktoré by si vyžadovali obmedzenie v obvyklom spôsobe života. Neúspešného zlodeja si prevzala hliadka Policajného zboru a Okresný súd v Liptovskom Mikuláši sa jeho prípadom zaoberal hneď v nasledujúci deň.

Súd ho obvinil z prečinu krádeže. Obvinený muž dostal trest odňatia slobody vo výmere piatich mesiacov, ktoré mu podmienečne odložili. Zlodej zároveň dostal aj trest vyhostenia. Na územie Slovenskej republiky tak nebude môcť vkročiť 18 mesiacov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu