Policajti našli na uliciach Žiliny a v nočných zábavných podnikoch štyri opité mladistvé osoby


Foto: Policajti našli na uliciach Žiliny a v nočných zábavných podnikoch štyri opité mladistvé osoby Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Príslušníci Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline počas uplynulých dní spolupracovali so žilinskou mestskou políciou, aby pomohli ochrániť mládež pred alkoholizmom. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

„Akcia bola zameraná najmä na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov, kontrolu dodržiavania verejného poriadku, pátranie po omamných a psychotropných látkach, pátranie po hľadaných a nezvestných osobách a veciach pochádzajúcich z trestnej činnosti,“ uviedla polícia.


Preventívno-bezpečnostná akcia prebiehala v uliciach mesta a vo vopred vytipovaných nočných zábavných podnikoch. Počas niekoľkých dní policajti skontrolovali až 86 neplnoletých osôb. Každá z nich sa musela podrobiť dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu.


Merací prístroj ukázal, že štyria z týchto mladistvých požili alkoholické nápoje. Dvaja z nich dokonca nafúkali viac ako jedno promile. Policajti taktiež odhalili jednu osobu, ktorá sa mala previniť podaním alkoholu neplnoletým.

„Všetky zistené prípady budú oznámené na príslušný obecný, respektíve mestský úrad. Akcie tohto druhu bude polícia v nepravidelných intervaloch vykonávať aj naďalej v pôsobnosti celého Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu