Žilinskí Vlci vo štvrtok úspešne pokorili prvú z troch mét play-off a postúpili do semifinále


Foto: Žilinskí Vlci vo štvrtok úspešne pokorili prvú z troch mét play-off a postúpili do semifinále

Žilinskí Vlci vo štvrtok úspešne pokorili prvú z troch mét v tohtosezónnom play-off TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. Konkrétne v podobe štvrťfinálového súpera HC Topoľčany, ktorého zdolali 4-1 na zápasy. Táto séria musela baviť najmä divákov, no už o niečo menej brankárov, keďže v piatich stretnutiach padlo dovedna 49 gólov. O 33 z nich sa postarali Žilinčania.

Najaktívnejším bol v tomto smere útočník Matej Macek. Súperovho brankára prekonal vo štvrťfinále celkovo sedem ráz a aktuálne je najlepším strelcom vyraďovacej časti súťaže.

„Snažím sa pomôcť tímu tak, ako viem. Teraz mi to tam celkom padá, tak sa snažím strieľať na bránu. A pánboh zaplať, že to tam padá. Toto je však play-off, je úplne jedno, kto dá gól. Tu ide o víťazstvo. Dôležité je, aby sme sa dostali tam, kam chceme a hrali dobre. Keď to teraz padlo mne, neznamená to automaticky, že to tak bude aj naďalej. Bodaj by, ale môže to byť aj hocikto iný. Hlavne, nech si to vystrieľame a užijeme,“ povedal po štvrtkovom zápase 24-ročný kanonier. Najviac zaujal v treťom súboji na pôde Topoľčian, v ktorom strelil štyri góly a výrazne sa podieľal na obrate z 1:5 na konečných 7:6.

Gólovo to však zo strany Vlkov bolo nielen o kvantite, ale i o kvalite. Výstavný hokejový kúsok na štýl Pavla Demitru predviedol v piatom zápase útočník Patrik Bečka, keď si v strednom pásme prebral puk, obišiel protihráča a následne zakončil do topoľčianskej brány s hokejkou medzi nohami. Napokon, pozrite si to sami:



Sezóna bude pre Vlkov pokračovať už budúci týždeň vo štvrtok a v piatok domácimi semifinálovými duelmi. Keďže ostatné štvrťfinálové série ešte neskončili, meno súpera Vlkov zatiaľ nie je známe.

Program semifinále

  • 1. zápas: 30. marca (štvrtok) v Niké Aréne, 17:30 h.
  • 2. zápas: 31. marca (piatok) v Niké Aréne, 17:30 h.
  • 3. zápas: 3. apríla (pondelok) vonku
  • 4. zápas: 4. apríla (utorok) vonku
  • prípadný 5. zápas: 7. apríla (piatok) v Niké Aréne, 17:30 h.
  • prípadný 6. zápas: 9. apríla (nedeľa) vonku
  • prípadný 7. zápas: 11. apríla (utorok) v Niké Aréne, 17:30 h.

* časy zápasov sa môžu meniť na základe požiadavky televízneho vysielateľa



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu