Pri tragickej nehode na Orave zomrel 16-ročný chlapec, neplnoletý vodič auta nafúkal takmer dve promile


Foto: Pri tragickej nehode na Orave zomrel 16-ročný chlapec, neplnoletý vodič auta nafúkal takmer dve promile Foto: Facebook/ Polícia SR - Žilinský kraj

V sobotu 25. marca približne o 2:30 v noci došlo na ceste tretej triedy v obci Sihelné, okres Námestovo k tragickej dopravnej nehode. O život prišiel iba 16-ročný mladík, ktorý sedel na mieste spolujazdca.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 16-ročný Martin z okresu Námestovo viedol osobné motorové vozidlo Hyundai v smere od obce Sihelné na obec Rabča,“ uvádza hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Následne z doposiaľ presne nezistených príčin mal s vozidlom v smere jazdy prejsť na krajnicu, naraziť prednou časťou do zábradlia mostného telesa a potom sa s vozidlom prevrátiť na strechu. Pri dopravnej nehode utrpel jeho kamarát zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol.  



Mladík, ktorý viedol motorové vozilo bol po dopravnej nehode bol prevezený na ošetrenie a podrobil sa dychovej skúške. Policajti mu namerali 1,98 promile alkoholu v dychu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku tragickej dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu