Prípad krádeže na benzínke v Námestove je vyriešený: Zlodej sa priznal, lebo sa hanbil pred kamarátmi


Foto: Prípad krádeže na benzínke v Námestove je vyriešený: Zlodej sa priznal, lebo sa hanbil pred kamarátmi Foto: Facebook/HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov

K priznaniu ho priviedla až hanba. Občianska organizácia HAKA - Hľadá sa auto krádeže automobilov sa v posledných dňoch zaoberala ďalším kurióznym prípadom. Vo štvrtok 23. marca zverejnila video, ktoré zachytáva neznámeho páchateľa pri krádeži na čerpacej stanici VOMS v Námestove. 

Neznámy muž prevádzku opakovane navštevoval, pričom si mal odniesť aj niekoľko litrov oleja za cieľom jeho následného predaja a finančného profitu. Totožnosť páchateľa bola za pomoci širokej verejnosti do niekoľkých hodín vypátraná a muž sa rozhodol za svoj skutok niesť zodpovednosť. 

„Momentálne Dariusz zaplatil škodu 265 eur, ktorú spôsobil svojou krádežou olejov. Poškodenej poslal na účet 300 eur s tým, že 35 eur navyše je ako ospravedlnenie, vraj na čokoládu,“ uvádza HAKA v príspevku na sociálnej sieti.

Čo však nasledovalo, prekvapilo nie len zamestnancov predmetnej čerpacej stanice. „Poprosil nás, aby sme do tohto príspevku napísali, že to bola chyba kamery alebo porucha počítača a nie krádež.  Žiaľ, nemáme vo zvyku klamať alebo zavádazať. Realitou je, že to krádež bola,“ dodáva HAKA.


Napriek tomu, že sa páchateľ priznal a škodu uhradil však musí za svoje konanie niesť následky, napríklad aj v podobe hanby. 

„Dariusz mrzí nás, že sa ti kamaráti posmievajú za krádež, ale hanbu si si urobil sám. Naviac nekradol si jedlo, to by sa v krajnom prípade dalo ľudský pochopiť. Kradol si, lebo si chcel nečestne zarobiť a tu platí, že za nečestnosť môže prísť trest v podobe trestného stíhania alebo aj zbytočnej hanby,“ uzavrela HAKA s tým, že nie vždy sa dá krádež vyplatiť len úhradou škody.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu