V prípade vraždy Žilinčana Daniela Tupého padlo obvinenie. Ide o právnika, ktorý obhajoval aj extrémistov


Foto: V prípade vraždy Žilinčana Daniela Tupého padlo obvinenie. Ide o právnika, ktorý obhajoval aj extrémistov Foto: TASR

Národná kriminálna agentúra obvinila bratislavského právnika Adama Puškára z vraždy 21-ročného študenta Daniela Tupého, pochádzajúceho zo Žiliny. Polícia o tom informovala v príspevku na sociálnej sieti. 

„Obvinený je zadržaný a v súčasnosti s ním vyšetrovateľ vykonáva procesné úkony. Po vykonaní potrebných úkonov rozhodne o ďalšom postupe,“ uviedla polícia. 

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Pri petržalskom brehu Dunaja zaútočila na študentov skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Daniel vtedy utrpel osem bodných rán, ktorým na mieste podľahol.

Útok mal podľa svedkov trvať asi minútu a podľa ich opisov bol realizovaný osobami z neonacistickej scény. Práve s nimi mal byť na mieste činu aj advokát Adam Puškár, v tom čase študent právnickej fakulty. 


To, že má k extrémizmu blízko dokazuje viacero jeho aktivít. V minulosti bol opakovane hosťom internetového dezinformačného rádia Infovojna. Právne zastupoval hudobníka obvineného z držby a z výroby extrémistických materiálov Jaroslava Pagáča. Portál tvnoviny.sk taktiež uviedol, že zastupoval aj Martina Fleischera, ktorého polícia vyšetrovala v kauze Očistec. 

Vo štvrtok 23. marca dopoludnia v kauze vraždy Daniela Tupého polícia zadržala desať osôb. Osem z nich už prepustila na slobodu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu