Nárazy do skla sú vážnou príčinou zranení vtákov, deti zo Zázrivej im pomáhajú špeciálnymi samolepkami


Foto: Nárazy do skla sú vážnou príčinou zranení vtákov, deti zo Zázrivej im pomáhajú špeciálnymi samolepkami Foto: Facebook/Záchranná stanica pre zranené živočíchy Zázrivá

Žiaci zo základnej školy v obci Zázrivá pomohli pracovníkom zo Záchrannej stanice pre zranené živočíchy Zázrivá urobiť ďalší krok pre záchranu zvierat. Spoločnými silami polepili okná miestneho ekocentra špeciálnymi samolepkami, ktoré fungujú ako prevencia pred nárazom vtákov do skiel.

Presklenné plochy a nové plastové okná začínajú byť čoraz vážnejšou príčinou poranení vtákov, ktoré sa dostávajú aj k nám do stanice. Žiaľ, mnoho sa ich rovno zabije alebo ich poranené ľahko pochytajú mačky,“ informuje záchranná stanica v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Zabrániť tomuto problému je možné jednoduchou aplikáciou špeciálnych samolepiek s reflexnými prvkami, ktoré vyvinuli samotní ochrancovia vtákov. S ich lepením pomohli záchrancom zranených živočíchov žiaci z miestnej základnej školy v Zázrivej, ktorí pravidelne navštevujú obľúbený krúžok zameraný na ekovýchovu.

Včera sme s deckami z krúžku Priateľov prírody takto zabezpečili naše ekocentrum a vďaka organizácii SOS/BirdLife Slovensko, chceme takto zabezpečiť aj okná na našej zázrivskej základke. Decká na krúžku sú veľmi kreatívne a s chuťou polepili okná Ekocentra a už sa tešíme na väčšie sústo, ktorým budú okna na škole,“ uzatvára záchranná stanica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu