Jazdil s poškodeným vozidlom, nezakrytým nákladom a bez tachografu. Žilinská polícia vodiča pokutovala


Foto: Jazdil s poškodeným vozidlom, nezakrytým nákladom a bez tachografu. Žilinská polícia vodiča pokutovala Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Žilinskí policajti odhalili ďalšieho vodiča nákladného motorového vozidla, ktorý porušoval niekoľko pravidiel cestnej premávky naraz. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Vodič nákladného vozidla jazdil po ceste II/583 pred obcou Lysica, keď si ho všimla hliadka policajtov z Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol KDI v Žiline. Policajti nákladiak zastavili, pretože prevážal nezakrytý sypký náklad.

„Ďalej pri kontrole policajti zistili poškodený tachograf vo vozidle (na papierové krúžky sa nezaznamenával čas, výkon ani rýchlosť jazdy), krúžok, ktorý mal vodič založený sa používal od 2. decembra 2022. Vozidlo bolo technicky nespôsobilé na cestnú premávku (prasknutý zadný protipodbehový rám, poškodené tlmiče na prednej náprave),“ uviedla polícia.

Muž pri sebe nemal ani doklady o svojej činnosti počas uplynulých 28 dní. Policajti mu preto uložili finančnú sankciu, zadržali osvedčenie o evidencii vozidla a zakázali ďalšiu jazdu s nákladiakom.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu