Starší muž v Kunerade spadol z piatich metrov, v ohrození života ho odviezli leteckí záchranári


Foto: Starší muž v Kunerade spadol z piatich metrov, v ohrození života ho odviezli leteckí záchranári Foto: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba

Pomoc leteckých záchranárov potreboval dnes v popoludňajších hodinách muž v obci Kunerad. Informovala o tom spoločnosť Air - Transport Europe, ktorá na Slovensku poskytuje vrtuľníkovú záchrannú službu, prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Žilinská posádka leteckých záchranárov dostala v pondelok 20. marca popoludní informáciu o zranenej osobe na území obce Kunerad. Z výšky približne päť metrov tam spadol 56-ročný muž, ktorý sa vážne zranil na viacerých častiach tela a potreboval čo najrýchlejšiu pomoc.



„Vzhľadom na nemožnosť pristátia vrtuľníka na mieste, použili záchranári špeciálnu záchrannú činnosť pomocou palubného navijaka. Lekár mu na mieste poskytol neodkladné zdravotné ošetrenie, následne boli z miesta obaja evakuovaní,“ priblížili priebeh zásahu záchranári.

Po prvotnom ošetrení bol muž zodvihnutý do vzduchu a počas medzipristátia preložený do bezpečia na palubu vrtuľníka. Zo zraneniami, ktoré ohrozovali jeho život, bol následne prevezený na urgentný príjem Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu