Po Orave jazdila 21-ročná opitá vodička z Čadce, ktorá mala zakázané viesť motorové vozidlá


Foto: Po Orave jazdila 21-ročná opitá vodička z Čadce, ktorá mala zakázané viesť motorové vozidlá Foto: Ilustračné foto

Nezodpovedná jazda pod vplyvom alkoholu priniesla mladej žene z Čadce obvinenie z trestného činu a prečinu zároveň. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V sobotu 18. marca v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo 21-ročnú vodičku osobného automobilu značky Audi A6, ktorá jazdila po meste zo strany na stranu. Policajtov znepokojilo jej podozrivé počínanie.


Keďže takáto jazda väčšinou svedčí o vodičovi pod vplyvom omamných látok, hliadka podrobila mladú ženu dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu. V dychu jej pritom namerali až 1,67 promile (0,80 mg/l).


„Preverovaním bolo zistené, že vodička má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Policajti obvinenej žene obmedzili osobnú slobodu a predviedli ju na policajný útvar,“ uviedla žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Vodička teraz čelí obvineniu nielen z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ale aj z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vyšetrovanie bolo ukončené a prokurátor dostal spis s návrhom na podanie obžaloby na 21-ročnú ženu.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu