Policajti na Kysuciach odhalili výrobcu drog, počas domovej prehliadky zatkli aj ďalšiu osobu


Foto: Policajti na Kysuciach odhalili výrobcu drog, počas domovej prehliadky zatkli aj ďalšiu osobu Foto: KR PZ Žilina

Na Kysuciach včera prebiehala policajná akcia zameraná na odhaľovanie drogovej trestnej činnosti. Na zásahu spolupracovali kriminalisti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci a príslušníci pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajti na základe súdneho príkazu vopred vydaného sudcom pre prípravné konanie v piatok 17. marca vtrhli do budovy v Krásne nad Kysucou. Dom prehľadali, pričom objavili omamné látky, a na mieste obmedzili osobnú slobodu 33-ročnému mužovi.


„Počas prehliadky okrem vecí súvisiacich s drogovou trestnou činnosťou bola zaistená aj biela kryštalická látka a komponenty určené na výrobu drog, ktoré boli zaslané na kriminalistickú expertízu,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.


Voči zadržanému mužovi bolo následne vznesené obvinenie zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho uväznenie.

„Okrem tohto sa podarilo počas výkonu domovej prehliadky zatknúť ďalšiu osobu, na ktorú bol vydaný Okresným súdom Žilina zatykač. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ dodala Zuzana Šefčíková.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu