Nezvestní maloletí Hladišovci z Ružomberka boli nájdení. ÚPSVAR vysvetlil, ako došlo k zmiznutiu dievčaťa


Foto: Nezvestní maloletí Hladišovci z Ružomberka boli nájdení. ÚPSVAR vysvetlil, ako došlo k zmiznutiu dievčaťa Foto: Vľavo: Záchranný systém Slovensko, vpravo: KRPZ ZA

Nezvestné deti, po ktorých počas uplynulých týždňov pátrala polícia, boli nájdené v poriadku. Hladišovci sú už opäť v starostlivosti pracovníkov Centra pre deti a rodiny v Ružomberku. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline, ako aj Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.

Počas marca sme v niekoľkých článkoch informovali o nezvestnej 14-ročnej Natálii Hladišovej a neskôr aj 13-ročnom Ľubošovi Hladišovi. Obidve deti sú obyvateľmi ružomberského centra pre deti a rodiny. Staršie dievča z centra na neznáme miesto odišlo v piatok 3. marca, pátranie po chlapcovi bolo vyhlásené v stredu 15. marca.

„Príslušné centrum pre deti a rodiny bezodkladne jednotlivé udalosti oznámilo obvodnému oddeleniu Policajného zboru SR a ostatným zainteresovaným orgánom. Centrum bolo v úzkej spolupráci s políciou pri zisťovaní akýchkoľvek informácií. Maloletí sú už v starostlivosti centra pre deti a rodiny,“ prinieslo pozitívnu správu Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny.



Žilinská polícia pátranie po Natálii Hladišovej odvolala v piatok 17. marca s vysvetlením, že dôvody pátrania pominuli a dievča je v poriadku. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny taktiež priblížilo, akým spôsobom mohlo dôjsť k zmiznutiu len 14-ročnej Natálie. K nezvestnosti mladšieho Ľuboša Hladiša sa však nevyjadrilo.

„Centrá pre deti a rodiny nie sú režimovým a uzavretým zariadením. Deťom sú umožnené pobyty mimo areálu CDR, napríklad víkendové návštevy rodiny, či príbuzných, alebo osobné vychádzky, ktoré musia byť riadne nahlásené a podpísané v knihe evidencie osobného voľna tak, ako tomu bolo aj v prípade maloletej. Zodpovednosť za dieťa preberá osoba, ktorej bolo odovzdané,“ doplnilo ústredie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu