Oprava mosta v martinskej časti Priekopa sa blíži do finále, koncom marca budú skúšať jeho statiku


Foto: Oprava mosta v martinskej časti Priekopa sa blíži do finále, koncom marca budú skúšať jeho statiku Foto: SSC

Most v martinskej časti Priekopa, ktorý je súčasťou cesty prvej cesty č. 18 v smere zo Žiliny do Ružomberka prechádzal takmer štyri roky rozsiahlou rekonštrukciou. Za ten čas na jeho oprave pracovali tri firmy a zdá, sa že napriek prvotným problémom so zlým technickým stavom mosta sa jeho opravy blížia do finále. 

Investičná výstavba a správa ciest Žilina informovala verejnosť o plánovanej uzávere cesty I/18 v časti Priekopa. Dôvodom je realizácia statickej zaťažovacej skúšky pred odovzdaním rekonštruovaného objektu do riadneho užívania. 

Povolenie na uzáveru vydal odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií Okresného úradu Žilina spolu s Okresným riaditeľstvom policajného zboru ODI v Martine. Úplná uzávierka bude platiť na úsek cesty v dĺžke 700 metrov, ktorej súčasťou je aj predmetný most. 


„Zvláštne užívanie pozemnej komunikácie bude pozostávať z rozmiestnenia mechanizmov zaťažujúcich mostný objekt počas výkonu meraní v rámci statickej skúšky objektu,“ uvádza sa v rozhodnutí žilinského okresného úradu. 

Premávka bude presmerovaná po obchádzkovej trase dopravnými značkami a zariadeniami v smere do Sučian po ceste III/2137, teda od okružnej križovatky pri priemyselnom parku cez Sučiansku cestu, Priekopskú cestu až po križovatku I/18 pri Partizánskom cintoríne.

Dátum uzávery: 25. marca 2023 (sobota) od 22:00 do 26. marca 2023 do 3:00 (nedeľa)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu