VIDEO: Žena, ktorá kopaním zničila rampu pred žilinským Lidlom, sa dostavila na políciu


Foto: VIDEO: Žena, ktorá kopaním zničila rampu pred žilinským Lidlom, sa dostavila na políciu Foto: Facebook/Polícia SR-Žilinský kraj

Obyvatelia Žiliny čoraz častejšie nahlasujú poškodzovanie súkromného či verejného majetku neznámymi vandalmi. K ich odhaleniu môžu výrazne pomôcť záznamy z bezpečnostných kamier v okolí, či svedkovia, ktorí tieto osoby zahliadli.

V stredu 15. marca uverejnila žilinská polícia na sociálnej sieti príspevok, v ktorom prosí verejnosť o pomoc so stotožnením neznámej dvojice na pripojenom videozázname. Ten zachytáva poobedie utorka 21. februára v širšom centre mesta.


Na snímkach sú jasne viditeľné dve osoby, muž a žena, ktoré prechádzajú po parkovisku pred žilinským nákupným centrom na ulici 1. mája. Parkovisko opustili popri rampách, pričom sa žena z neznámych dôvodov rozhodla niekoľkokrát kopnúť do parkovacej závory. Tá zostala po jej agresívnom konaní poškodená a nefunkčná.

„Žiadame verejnosť o pomoc pri stotožnení neznámych osôb, ktoré boli zachytené kamerovým systémom. Akékoľvek informácie k totožnosti osôb môžete oznámiť na Obvodné oddelenie PZ Žilina-východ na telefónne číslo: 0961403745, prípadne nám napíšte formou správy na FB profile Polícia SR – Žilinský kraj. Ďakujeme za pomoc,“ uviedla žilinská polícia.


Aktualizácia 16. marca 19:30 hod.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru vo štvrtok 16. marca večer informovalo o priaznivom vývoji vyšetrovania. Vďaka veľkému množstvu zdieľaní a publicite fotografií neznámej dvojice sa žena, ktorá kopala do rampy, spolu s mužom prihlásili na polícii.

„Ani nie 24 hodím po zverejnení žiadosti o pomoc pri stotožnení osôb, ktoré by mohli prispieť k objasneniu skutku – poškodenia rampy v Žiline sa tieto osoby dostavili na útvar Policajného zboru Slovenskej republiky. Ďakujeme vám za pomoc - za zdieľanie,“ napísala žilinská polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu