Ako dobre poznáte Turiec? Kniha plná očarujúcich scenérií odkrýva jedinečné zákutia tohto regiónu


Foto: Ako dobre poznáte Turiec? Kniha plná očarujúcich scenérií odkrýva jedinečné zákutia tohto regiónu Foto: CBS spol, s.r.o.

Mozaiku unikátnej edície Čarovné Slovensko doplní pripravovaný knižný titul, ktorý zachytáva krásu a nevšednosť regiónu Turiec. Umelecké fotografie Martina, Vrútok a ich okolia vzbudia túžbu spoznávať nielen v obyvateľoch tohto regiónu, ale aj v návštevníkoch z iných krajov Slovenska či v zahraničných turistoch.

Cieľom čarovnej edície je propagovať krásy našich regiónov a pomôcť rásť cestovnému ruchu na Slovensku. Kniha bude k dispozícii aj v anglickej mutácii, čo umožní širšiemu publiku spoznať krásy tohto regiónu,“ uviedol redaktor knižnej edície Čarovné Slovensko Martin Kmeť.

Súčasťou pripravovanej novinky s názvom Čarovný Martin, Vrútky a ich okolie, ktorej zrod vedie vydavateľský tím z Kynceľovej, bude viac ako sto jedinečných záberov z Turca doplnených o popisy. Tie priblížia život a dianie v regióne, ale aj zaradenie daného objektu na fotografii do histórie.


Autormi nevšedných pohľadov na lokálne zákutia sú miestni fotografi. „Niektoré fotografie vzniknú nečakane, no niektoré sa pokúšam odfotiť aj niekoľkokrát po sebe. Niekedy sú to hodiny v mrazoch, niekedy aj roky, počas ktorých sa vraciam stále na to isté miesto len preto, aby som ho zvečnil,“ prezrádza jeden z tvorcov fotografií Martin Sipták.

Vďaka pestrému zameraniu knižného titulu sa čitatelia zároveň dozvedia viac aj o kultúrnych a vzdelávacích inštitúciách, regionálnych podnikoch a miestnych samosprávach, ktoré pomáhajú rozvíjať a propagovať región. Podľa slov regionálneho projektového manažéra Vladimíra Híreša, kniha umožní spoznať všetky zákutia, ktoré doteraz zostávali skryté a možno i nepoznané.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu