Vodič na Kysuciach spôsobil nehodu a ušiel, neskôr sa na miesto vrátil a nafúkal 2,4 promile


Foto: Vodič na Kysuciach spôsobil nehodu a ušiel, neskôr sa na miesto vrátil a nafúkal 2,4 promile Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

V sobotu 11. marca 2023 vo večerných hodinách viedol 26-ročný vodič osobné motorové vozidlo na ceste druhej triedy č. 520 v obci Stará Bystrica (okres Čadca). Počas jazdy narazil pravou prednou časťou do ľavého zadného rohu a boku predchádzaného vozidla, čím mu spôsobil škodu.

Vodič si však nesplnil povinnosť účastníka dopravnej nehody a po zrážke pokračoval v jazde. „Vozidlo zaparkoval až na neďalekej odstavnej ploche a vrátil sa na miesto dopravnej nehody,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková. 

Následne sa podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 2,54 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu a bola mu obmedzená osobná sloboda. Mladému mužovi bolo vznesené obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. 

„Ďalšie okolnosti, príčiny vzniku dopravnej nehody ako aj miera zavinenia sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ doplnila Šefčíková. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu