Remeselníci a predajcovia sa môžu začať prihlasovať na Staromestské slávnosti 2023


Foto: Remeselníci a predajcovia sa môžu začať prihlasovať na Staromestské slávnosti 2023 Foto: ilustračné

Obľúbené podujatie Staromestské slávnosti, ktoré každoročne organizuje žilinská samospráva sa bude tento rok konať od štvrtka 25. mája do soboty 27. mája 2023. Počas troch dní čaká návštevníkov bohatý kultúrny program a tiež stánky s tradičnými remeselníckymi a umeleckými výrobkami, medovníkmi, cukrovinkami a občerstvením.

V týchto dňoch mesto vyhlásilo výberové konanie na prenájom stánkov na Mariánskom námestí, Farských schodoch a Námestí Andreja Hlinku počas trvania Staromestských slávností. Informácie pre predajcov sú dostupné na webovej stránke radnice a prví stánkari sa už môžu začať prihlasovať.

Termín podania prihlášky je do 14. apríla 2023, výsledok výberového konania bude známy o týždeň neskôr. Každému účastníkovi bude pridelený stánok s rozmermi 3 x 2 metre. Otváracie hodiny stánkov budú od 10:00 do 20:00, individuálne však môžu mať nájomcovia otvorené až do 22:00.


„Záujemca si musí vyplniť prihlášku na predaj výrobkov ľudových remesiel a potravín/cukrárenské a pekárenské výrobky, cukrovinky, med a výrobky z medu, okrem rozlievanej medoviny a včeloviny, syry a mliečne výrobky, mäsové výrobky, balené čaje a káva a pod./ a zaslať ju spolu s prílohami poštou na adresu Mestského úradu,“ uvádza samospráva. 

Prihlášky, ktoré splnia všetky formálne podmienky následne vyhodnotí výberová komisia. Pri prideľovaní bodov sa zamerajú na tieto štyri kritériá:


1. Originalita a kvalita výrobkov/remesla (25 bodov)

2. Referencie (25 bodov)

3. Regionálnosť, tradičnosť (25 bodov)

4. Prezentácia predaja, vizualizácia stánku (25 bodov)

Nájomné za celé obdobie konania trhov bude pre remeselníkov 15 eur na deň alebo 45 eur na celé obdobie podujatia. Pre predajcov potravinového tovaru bude výška nájmu 30 eur na deň alebo 90 eur na celé obdobie. V cene nájomného sú zahrnuté aj náklady na dodávku elektrickej energie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu