Polícia zastavila vodiča jazdiaceho na nákladiaku bez schodíka, s koróziou a unikajúcimi kvapalinami


Foto: Polícia zastavila vodiča jazdiaceho na nákladiaku bez schodíka, s koróziou a unikajúcimi kvapalinami Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajti z Oddelenia cestného dozoru a špeciálnych kontrol Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) v Žiline v priebehu minulého týždňa (6. – 12. marca 2023) vykonali kontrolné váženia vozidiel. Na ceste číslo I/18 v okrese Ružomberok sa im pritom podarilo odhaliť vodiča, ktorý viedol vozidlo s viacerými závažnými nedostatkami. Tie pri jazde mohli ohroziť samotného vodiča, ale aj okoloidúcich motoristov.

Polícia o prípade informovala v príspevku na sociálnej sieti Facebook, kde uviedla, že motoristovi, ktorý viedol kontrolované nákladné vozidlo bol po preukázaní chýb zadržaný vodičský preukaz, osvedčenie o evidencii vozidla a aj obe tabuľky s evidenčným číslom. „Ďalšia jazda mu bola zakázaná a uložená bloková pokuta,“ spresňuje polícia.

Vozidlo podľa uvedených informácií nebolo síce preťažené, ale bolo technicky nespôsobilé na vyrazenie do cestnej premávky. Policajní príslušníci zistili na vozidle nedostatky ako skorodovaný podvozok, únik prevádzkových kvapalín z prídavného zariadenia či chýbajúci nástupný schodík na strane vodiča.

Kontrolou však neprešiel ani vodič. Overenie tachografu nebolo vykonané jeden rok, od 19. júla 2019 využíval vodič záznamový krúžok inej osoby, nemal pri sebe doklady o svojej činnosti za posledných 28 dní, psychologické vyšetrenie nebolo platné už dva roky a v súlade s pravidlami nebola ani pravidelná zdravotná prehliadka. Tú mal motorista prepadnutú jeden rok.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu