Kde si môžete pozrieť formulu 1 v roku 2023


Foto: Kde si môžete pozrieť formulu 1 v roku 2023 Foto: ilustračné/istock.com

Formula jedna, známa aj skrátene ako F1, je jedným z najpopulárnejších športových podujatí planéty. Ročne ju sledujú milióny fanúšikov, vrátane tých Slovenských. Formulu 1 púšťajú televízie a všade sa o nej rozpráva. Otázka však je, ako si ju fanúšikovia na Slovensku môžu pozrieť, ak nemajú televízor alebo predplatné kanálov? Takto vám neunikne ani jediné kolo:

Fortuna TV

S Fortunou môžete okrem stávkovania na svojom zariadení pozerať aj veľký výber športových podujatí. Cez Fortuna TV môžete pozerať rôzne športy a F1 medzi nimi samozrejme nesmie chýbať. Ak ste fanúšik motošportov ako takých, poteší vás aj prístup napríklad k Nascaru a iným motošportom. Jediné, čo na to potrebujete, je byť zaregistrovaný používateľ. Stiahnite si Fortuna app a uvidíte všetky kolá F1.

Streamovanie televízie

Ak nevlastníte televízor, nemusíte zúfať. Niektoré televízie dokážete streamovať cez internet zadarmo. Na Slovensku je najznámejšou možnosť kedykoľvek zadarmo sledovať verejnoprávnu RTVS. Tá však tento rok už nemá práva na vysielanie F1, a tak ju na tomto kanáli neuvidíte. Zadarmo si však môžete pustiť televízie z iných krajín. 

Ak Vám teda nevadí sledovať prenos v cudzom jazyku, môžete zadarmo streamovať rakúske televízie Servus TV či ORF. Práva má a zadarmo bude streamovať aj RTL z Luxemburgu. Problém tu však nastáva v tom, že ak sa nachádzate na Slovensku, stream sa vám možno nespustí, nakoľko je určený pre lokálnych fanúšikov. To však jednoducho vyriešite správnou VPN-kou. Tá vám pomôže na internete vystupovať ako lokálny fanúšik.

Predplatné digitálnej televízie

Do svojich zariadení môžete získať televíziu aj vďaka predplatnému u jednej zo známych spoločností. Pravdaže, takto nezískate len športové kanály ale aj prístup k rôznym iným kanálom a k záznamom Formuly 1, a to aj z minulých rokov. Medzi populárne možnosti patria Digi Go, Orange TV GO. Podľa vášho výberu sa ľahko dostanete ku kanálu, ktorý vám ukáže každé jedno kolo F1. Tento rok formulu uvidíme napríklad na kanáli Sport 1. Možno sa takto dostanete aj k vyššie spomínaným ORF či RTL, ktoré sa často nachádzajú v ponukách. 

Rôzne aplikácie zadarmo

Na Slovensku nemáme moc možností zadarmo. Okrem Fortuna TV a streamovania RTVS, takmer žiadne. To však neznamená, že nemôžete využiť zahraničné zdroje. Tie ponúkajú mnoho spôsobov a stránok, kde sledovať športy zadarmo. 

Medzi celosvetovo populárne možnosti zadarmo patria napríklad Stream2watch, a Firstrowsports. Treba však myslieť na to, že tieto stránky často obsahujú veľmi nepríjemné a niekedy aj škodlivé reklamy. Čo sa týka mobilných aplikácii, môžete sa pozrieť napríklad na Sport TV Live či Sport1.

Aj keď oklieštené právami na vysielanie, aj na Slovensku sa nám naskytuje mnoho možností, ako sa dostať k sledovaniu tohto najväčšieho motošportového podujatia, či už zadarmo alebo nie. Pravdaže, ak nepotrebujete sledovať každé kolo, možnosti sa ešte rozšíria o rôzne aplikácie určené na správy a analýzy, či dokonca exkluzívny obsah, ako napríklad od oficiálnej aplikácia F1 alebo Red Bull TV a iných.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok