V Martine vyrastie rozsiahly priemyselný park, pribudne aj množstvo pracovných miest


Foto: V Martine vyrastie rozsiahly priemyselný park, pribudne aj množstvo pracovných miest Foto: Facebook/Erika Jurinová

V Martine by sa v blízkej budúcnosti mohlo zamestnať veľké množstvo ľudí z blízkeho či širšieho okolia. V mestskej časti Priekopa totiž vzniká nový priemyselný park, ktorého plánovaná rozloha je viac než 37-tisíc metrov štvorcových. Informovala o tom predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová v príspevku na sociálnej sieti.

Priemyselný park by mal vzniknúť pred koncom roka 2023. Ako prvá tu svoj závod počas budúceho roka postaví spoločnosť Trend Technologies Slovakia, s.r.o., ktorá na Slovensku vyrába diely a zostavy nielen pre automobilový, ale aj medicínsky či elektrotechnický priemysel.

„Teší ma, že rozbeh nových projektov spoločnosti a s tým spojené investície do rozširovania výroby, prinášajú aj nové pracovné príležitosti. Som presvedčená, že posilou pre pracovné tímy budú aj absolventi našich stredných odborných škôl, ktoré pružne reagujú na potreby pracovného trhu v Turci a vychovávajú kvalifikovaných odborníkov,“ uviedla Erika Jurinová.



Prvá spoločnosť v martinskom priemyselnom parku pôsobí v turčianskom regióne už 15 rokov. V roku 2019 vstúpila do americko-írskej skupiny Trend Technologies. Tá zamestnáva viac než 3 500 ľudí v desiatich výrobných závodoch deviatich krajín.

„Nová investícia stabilnej firmy, rozvoj výrobných kapacít a vznik nových pracovných miest sú dobrými správami aj pre Žilinský kraj, pretože zodpovední zamestnávatelia sú základným pilierom kvalitného života ľudí v našom kraji. A to je náš spoločný cieľ - aby Žilinský kraj bol tým najlepším miestom pre život,“ dodala Jurinová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu