8. ročník Sever proti Juhu vyhral Sever, upravil tak skóre na 5:3


Foto: 8. ročník Sever proti Juhu vyhral Sever, upravil tak skóre na 5:3

Už po ôsmykrát sa priamo na Námestí Andreja Hlinku v centre Žiliny hral futbal. Podujatie pod názvom Sever proti Juhu alebo Žilinčania sa bavia futbalom organizovalo mesto Žilina za podpory Kia Motors Slovakia prostredníctvom jej Nadačného fondu Kia Motors Slovakia v Nadácii Pontis. Po minuloročnej výhre Juhu sa v tomto roku viac darilo „Severanom“, ktorí zvíťazili nad „Južanmi“ s historickým skóre 5:3.

Sever získal späť dvojbodový náskok

Dvojdňové futbalové zápolenie pre základné školy, stredné školy či partie a úrady sa uskutočnilo v dňoch 10. až 11. septembra 2015 na ihrisku postavenom priamo na Námestí Andreja Hlinku v centre mesta. Podujatia sa mohol zúčastniť každý, kto sa zaregistroval v jednom z dvoch družstiev – Sever alebo Juh.

Tohto ročníka sa zúčastnilo 64 futbalových tímov a za dva dni sa spolu odohralo 16 hodín futbalu. Viac sa darilo „Severanom“, ktorí zvíťazili nad „Južanmi“ 172:160 bodom, čím upravili skóre na 5:3 v prospech Severu, podarilo sa mu tak napraviť reputáciu po minuloročnej prehre.

 

Žilinčania sa bavia futbalom už od roku 2008. Počas dvoch dní sa konajú nonstop futbalové zápasy na Námestí Andreja Hlinku na mantinelovom ihrisku s umelou trávou, prípadne na piesku. Súčasťou turnaja boli i detské atrakcie a ďalší sprievodný program.

 

Podrobné výsledky turnaja a fotogalériu nájdete na: http://www.sport.zilina.sk/.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina