Záchranári na Donovaloch 50 minút oživovali lyžiara, ten napriek pomoci zomrel


Foto: Záchranári na Donovaloch 50 minút oživovali lyžiara, ten napriek pomoci zomrel Foto: hzs.sk

Dnes krátko popoludní došlo k úmrtiu v lyžiarskom stredisku Park Snow Donovaly pri hraniciach Žilinského a Banskobystrického kraja. Príčinou smrti lyžiara však tentokrát nebola nehoda na svahu. O tragickej udalosti informovala Horská záchranná služba na svojom oficiálnom webe.

Horskí a neskôr aj leteckí záchranári boli v sobotu 4. marca požiadaní o pomoc pre 49-ročného muža zo Slovenska, ktorý sa nachádzal pri výstupnej stanici lanovky na Novej holi. Lyžiar začal pociťovať srdcovú nevoľnosť a jeho stav sa neustále zhoršoval. Príslušníci Horskej záchrannej služby slúžiaci v stredisku po príchode na miesto a zhodnotení zdravotného stavu pacienta začali rovno s kardiopulmonálnou resuscitáciou.



„O súčinnosť boli požiadaní aj leteckí záchranári z Banskej Bystrice. Po prílete vrtuľníka záchranári spoločne s posádkou Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby pokračovali v rozšírenej KPR 50 minút, no napriek veľkej snahe všetkých zúčastnených sa muža zachrániť nepodarilo,“ uviedli horskí záchranári.

Po neúspešnej snahe o záchranu lyžiarovho života sa príslušníci Horskej záchrannej služby postarali o jeho pozostatky. Transportovali ich z Novej hole k Domu Horskej záchrannej služby na Donovaloch, kam bol privolaný aj obhliadajúci lekár.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu