Pri Brodne sa stretli dva vlaky na jednej koľaji, spoje zo Žiliny na Liptov a Kysuce nepremávajú


Foto: Pri Brodne sa stretli dva vlaky na jednej koľaji, spoje zo Žiliny na Liptov a Kysuce nepremávajú Foto: Facebook/Valsidalv Okdaš Lobidaš

Vlaková doprava v okolí Žiliny je opäť obmedzená. Železničná spoločnosť Slovensko na sociálnej sieti určenej na oznamovanie mimoriadnych udalostí zverejnila informácie o niekoľkých odrieknutých spojoch. Dôvodom má byť nehodová udalosť.


Podľa informácií od nášho čitateľa majú na jednej koľaji pri Brodne aktuálne stáť dve vlakové súpravy oproti sebe. Jeden zo spojov mal pritom mieriť do Čadce a druhý do Žiliny. K ich zrážke však vďaka rýchlej reakcii rušňovodičov nedošlo a zastavili približne 100 metrov od seba. Z vlakov vystúpila časť cestujúcich, ktorí sa pohybujú po a popri trati.

Dôsledkom tejto udalosti je odrieknutie väčšieho množstva spojov medzi Žilinou, Kysucami a Liptovom. Doprava medzi Žilinou a Kysuckým Novým Mestom bola dočasne zrušená a pred malou chvíľou obnovená odklonom po druhej koľaji. Železnice zapájajú aj náhradnú autobusovú dopravu. Viac informácií nájdete na oficiálnom Twitteri ZSSK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu