Žilinský policajt mimo služby chytil 16-ročného zlodeja, ktorý utekal s ukradnutým alkoholom a čipsami


Foto: Žilinský policajt mimo služby chytil 16-ročného zlodeja, ktorý utekal s ukradnutým alkoholom a čipsami Foto: Ilustračné foto

Žilinskí policajti sú pripravení zasiahnuť aj v čase svojho osobného voľna. Potvrdzuje to aj aktuálny prípad, kedy príslušník pohotovostného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru mimo služby zadržal unikajúceho zlodeja.

Incident sa odohral pred jedným z obchodných domov v Žiline. Policajt si všimol, ako sa zamestnankyňa obchodu pokúša zastaviť mladého muža podozrivého z krádeže. To sa jej však nepodarilo a mladík vybehol z obchodného domu na ulicu.


„Policajt bez váhania zareagoval a bežal za unikajúcim mužom. Podozrivého muža dobehol na ulici, zadržal a odovzdal privolanej policajnej hliadke,“ uviedlo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.


Po dolapení podozrivého 16-ročného muža polícia odhalila, že má pod bundou ukrytý odcudzený alkohol a čipsy. Z obchodu sa mu ich podarilo odniesť bez zaplatenia cez pokladničnú zónu. 

„Následným šetrením policajti zistili, že obdobného skutku sa už muž dopustil v predchádzajúcich 12 mesiacoch, za čo mu bola uložená bloková pokuta. Poverený príslušník Policajného zboru Žilina – západ už tohto mladého muža obvinil z prečinu krádeže,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu