FOTO: Vo Veľkom Rovnom počas víkendu horela chata, ktorú požiar poškodil aj v minulom roku


FOTO: Vo Veľkom Rovnom počas víkendu horela chata, ktorú požiar poškodil aj v minulom roku
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Ladislav Slazinik

V dopoludňajších hodinách v sobotu 25. februára zachvátili mohutné plamene drevenú chatu nachádzajúcu sa v lokalite Veľké Rovné. O udalosti informovalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

Ku chate nachádzajúcej sa v miestnej časti s názvom Dolinky okamžite po nahlásení situácie vyrazilo so 4 kusmi techniky 10 profesionálnych hasičov z Hasičskej stanice v Bytči. Pri likvidácii požiaru však podali pomocnú ruku aj členovia miestneho Dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Veľké Rovné.

Požiar sa podarilo zlikvidovať do dve aj štvrť hodiny po zahájení zásahu. Príčina vzniku požiaru je v súčasnosti v štádiu šetrenia,“ spresnil hovorca KR HaZZ v Žiline Michal Kypus. Zasiahnutá chata pritom mala horieť aj minulý rok, keď požiar zničil interiér stavby.

Podľa veliteľa dobrovoľných hasičov sa počas sobotňajšieho požiaru podarilo osobám nachádzajúcim sa v chate včas objekt opustiť. Tvrdenie zároveň potvrdzuje hovorca Kypus, ktorý uvádza, že pri predmetnom zásahu nedošlo k zraneniu osôb.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu