Žilinčania naplnili odpadom kontajner firmy, ktorá na Vlčincoch vymieňa rozvody


Foto: Žilinčania naplnili odpadom kontajner firmy, ktorá na Vlčincoch vymieňa rozvody Foto: Facebook/Iveta Martinková Staníková

Na žilinskom sídlisku Vlčince došlo k naplneniu súkromného kontajnera nadrozmerným odpadom. Niektorí obyvatelia doň nanosili rôzny nábytok, pravdepodobne v domnienke, že ide o pravidelný zber.

Upozornila na to poslankyňa žilinského mestského zastupiteľstva Iveta Martinková prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. Žilinčania by aktuálne nemali prinášať nadrozmerný odpad do kontajnera odstaveného na Dobšinského ulici v mestskej časti Vlčince.

Veľkokapacitný kontajner tam nie je za účelom zberu nadrozmerných odpadov, ale pristavila ho firma, ktorá pracuje v priľahlom bytovom dome na výmene rozvodov.


Na likvidáciu nadrozmerného odpadu musia obyvatelia počkať až do jarných mesiacov. Vtedy žilinská samospráva na celom území mesta opätovne rozmiestni veľkokapacitné kontajnery.

Medzičasom odber odpadov od obyvateľov Žiliny zabezpečuje zberný dvor v Považskom Chlmci, kde prijímajú aj zelený odpad alebo na Jánošíkovej ulici v Žiline. V prípade rozmiestnenia veľkokapacitných kontajner vás budeme včas informovať o termínoch i lokalitách.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu