Nebezpečný výtlk pred križovatkou v Radoli poškodil viacero áut, termín opravy vozovky nie je známy


Foto: Nebezpečný výtlk pred križovatkou v Radoli poškodil viacero áut, termín opravy vozovky nie je známy Foto: MIP Services, Facebook/Dopravný servis Kysuce

Motoristi prechádzajúci cez Kysuce v uplynulých dňoch upozornili na výskyt nového nebezpečného výtlku na frekventovanej ceste I/11 v smere na Čadcu. Nachádzať by sa mal pred križovatkou v obci Radoľa pri Kysuckom Novom Meste. 

Iba v priebehu nedele 19. februára bolo poškodených minimalne sedem vozidiel a medzičasom neustále pribúdajú ďalšie. Informovala o tom odťahová spoločnosť MIP Services, ktorá bola na miesto privolaná z dôvodu nepojazdnosti vozidiel, ktoré na výtlk nabehli. Vo väčšine prípadov si to odniesla jedna alebo dve pneumatiky. 

K škodovej udalosti bola následne privolaná aj hliadka policie a poškodení kontaktovali Slovenskú správu ciest. Tá je totiž zodpovedná za stav dlhodobo preťaženej cesty prvej triedy.

„Predmetný výtlk na ceste I/11 je v úseku cesty, ktorý bol odovzdaný firme Strabag. Ide o opravu mosta 11_229. Stavba je označená dopravným značením, ktoré upozorňuje o obmedzení v danom úseku. Opravu výtlku priebežne realizuje firma Strabag,“ uviedol hovorca Slovenskej správy ciest Martin Guzi. 


Presný termín opravy predmetného výtlku tak nie je známy. Účastníkom cestnej premávky zatiaľ ostáva len zvýšiť opatrnosť v úseku, kde prebiehajú stavebné práce na moste. Tie začali v septembri minulého roka a mali byť ukončené do ôsmych mesiacov od prevzatia staveniska, s výnimkou zimnej prestávky. Kompletne zrekonštruovanej cesty I/11 sa pravdepodobne dočkáme niekedy v lete. 

Výtlky na vozovke sú nepríjemnou záležitosťou, ktorá vo väčšine prípadov skončí prepichnutou pneumatikou. V ojedinelých prípadoch však môžu byť spôsobené škody aj v oveľa väčšom rozsahu.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu