Na auto odstavené pri bytovom dome na Hájiku niekto z okna vyhodil panvicu, majiteľ vozidla hľadá svedkov


Foto: Na auto odstavené pri bytovom dome na Hájiku niekto z okna vyhodil panvicu, majiteľ vozidla hľadá svedkov Foto: Facebook/Žilina - Hájik

Obyvateľ žilinskej mestskej časti Hájik upozornil na incident, ktorý sa odohral v pondelok 20. februára na Jedlíkovej ulici. Neznáma osoba mala údajne z okna bytového domu vyhodiť panvicu, ktorá dopadla na zadné sklo vozidla zaparkovaného v jeho blízkosti. 

„Pravidelne si nachádzam šupky od banánov, ohryzok z jablka alebo iný odpad na streche auta, tento krát niekto vyhodil panvicu. Veľké šťastie, že nič nerozbila, no nabudúce to bude čo? Hrniec, ktorý nedopadne na auto, ale na človeka?“ uviedol Žilinčan v príspevku na sociálnej sieti.

Neznáma osoba takýmto činom ohrozuje nie len majetok, ale aj zdravie osôb pohybujúcich sa v blízkosti bytovky a v neposlednom rade aj znečisťuje okolie.

Obyvatelia domu potvrdili, že sa podobné situácie stávajú pravidelne. „Mňa minule skoro trafila sklenená fľaša,“ uviedla jedna z nich. Iní zase videli z okna letieť aj vrece plné smetí či iný odpad. Uvedený incident bol preto nahlásený na mestskej polícii.

„Uvedenú udalosť útvar Mestskej polície Žilina eviduje a vecou sa zaoberajú príslušníci miestne príslušného okrsku,“ uviedol zástupca náčelníka mestskej polície Martin Matejko. Obyvatelia Hájika tak vyzývajú svojich spoluobčanov, aby v prípade, že boli svedkami tohto incidentu kontaktovali mestskú políciu a mohli zabrániť podobným činom v budúcnosti. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu