Dočasné zníženie počtu jazdných pruhov pod Strečnom odľahčí zosúvajúcu sa vozovku


Foto: Dočasné zníženie počtu jazdných pruhov pod Strečnom odľahčí zosúvajúcu sa vozovku Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia Žilinského kraja prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti informuje o dopravnom obmedzení, ktoré začína platiť od dnešného dňa, nedele 19. februára 2023. Zmeny sa týkajú frekventovanej cesty vedúcej pod hradom Strečno.

Upozorňujeme širokú verejnosť na obmedzenie v doprave na ceste I/18 k.ú. Strečno v súvislosti so zosuvom vozovky a krajnice cesty v pravom jazdnom pruhu v smere Martin – Žilina, v km cca 438,500,“ uviedla polícia.

Je potrebné, aby vodiči v spomínanom úseku zvýšili svoju pozornosť, keďže existujúce dvojpruhové usporiadanie premávky bude dočasne usmernené do jedného jazdného pruhu. Uvedené opatrenie má slúžiť ako spôsob odľahčenia poškodenej vozovky a jej krajnice.

Dopravu na mieste usmerňuje dopravné značenie. „Žiadame všetkých účastníkov cestnej premávky o zvýšenú pozornosť v tomto úseku, trpezlivosť, ohľaduplnosť a dôsledné rešpektovanie prenosného dopravného značenia,“ uzavrela s prosbou polícia.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu