Vodičovi neďaleko Abramovej skrížil cestu medveď. Blízke stretnutie sa mu podarilo zachytiť aj na videu


Foto: Vodičovi neďaleko Abramovej skrížil cestu medveď. Blízke stretnutie sa mu podarilo zachytiť aj na videu Foto: Facebook/Róbert Páleš

Dnes, v sobotu 18. februára, bol vo facebookovej skupine Dopravný servis – Turiec zverejnený príspevok, v ktorom vodič osobného motorového vozidla upozorňuje ostatných motoristov na medveďa pohybujúceho sa v blízkosti obce Abramová (okres Turčianske Teplice).

Vodič ako dôkaz uvedenej situácie vložil do príspevku aj videozáznam. Ten zachytáva medveďa utekajúceho cez trávnaté plochy vedľa cesty II/519, ktorú následne aj križoval. Divé zviera v blízkosti vozovky zbystrilo pozornosť a blížiace sa auto si všimlo, no napriek tomu utekalo ďalej. Možnej kolízii tak zabránil vodič, ktorý svoje vozidlo mierne spomalil.

Ku stretu došlo približne 1 kilometer pred križovatkou, na ktorej je možné odbočiť do časti obce Abramová s názvom Polerieka. Motorista zároveň uvádza, že cez spomínaný úsek prechádzal zo smeru Slovenské Pravno približne o 14:30 hod. „Pozor, na cestách aj takýto medveď. Vám môže vbehnúť do cesty,“ uviedol výstražne vodič auta.


Podľa ostatných komentujúcich nie je výskyt medveďa v tejto oblasti ojedinelý. Niektorí hovoria o podobnej skúsenosti v rovnakom úseku, no pod príspevkom sa vyjadril aj používateľ Facebooku, podľa ktorého je potrebné zbystriť pozornosť aj na území neďalekých obcí Valča, Trnovo a Trebostovo. K zahliadnutiu medveďa malo totiž dnes, v sobotu 18. februára, dôjsť aj tam.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu