Policajnú naháňačku na Kysuciach zastavil až výstrel, uniknúť sa snažil muž podozrivý z drogovej činnosti


Foto: Policajnú naháňačku na Kysuciach zastavil až výstrel, uniknúť sa snažil muž podozrivý z drogovej činnosti Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Policajná naháňačka ako z filmu sa odohrala v stredu 15. februára na Kysuciach. Policajti z pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline mali v podvečerných hodinách, počas plnenia služobných úloh v obci Svrčinovec zastavovať osobné motorové vozidlo Audi A6.  Vozidlo mal šoférovať muž podozrivý z drogovej trestnej činnosti.  

Vodič na znamenie na zastavenie nereagoval, naopak zvýšil rýchlosť a začal unikať  po ceste prvej triedy v smere na Českú republiku, následne sa pred hraničných prechodom s vozidlom otočil a smeroval späť  na Čadcu,“ informuje krajská žilinská polícia. Vodič mal počas jazdy niekoľkokrát ohroziť aj iných vodičov, ktorí sa mu museli vyhnúť.  

Vodič nereagoval na viaceré výzvy polície na zastavenie, dávané výstražným svetelným a zvukovým znamením, preto policajti použili najskôr varovné výstrely zo služobnej zbrane do vzduchu. Ani po nich však vodič vozidlo nezastavil a pokračoval v bezohľadnej jazde.


„Policajti preto na mieste, kde streľbou neboli ohrození ostatní účastníci cestnej premávky,  ani obyvatelia obce zastavili vozidlo strelami do oblasti zadných kolies,“ doplnila krajská žilinská polícia. Následne vodič s vozidlom zastavil, no začal cúvať a narazil autom do stojaceho služobného motorového vozidla. Až potom zostal stáť. 

Vodič vo veku 36 rokov bol okamžite obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajný útvar. Počas procesných úkonov boli zaistené neznáme látky, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie. 

„V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovania s nimi,“ uviedla krajská polícia. Zároveň doplnila, že v súvislosti s touto udalosťou nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu