Počas jarných prázdnin sa v Krajskej knižnici v Žiline môžu deti naučiť základy programovania i 3D tlače


Foto: Počas jarných prázdnin sa v Krajskej knižnici v Žiline môžu deti naučiť základy programovania i 3D tlače Foto: Krajská knižnica v Žiline

Krajská knižnica v Žiline si na blížiace sa jarné prázdniny pripravila špeciálnu ponuku programu, ktorá zahŕňa výstavy i hravé kurzy. Určené sú prevažne pre deti, ktoré neváhajú využiť aj obdobie prázdnin na to, aby sa niečo nové naučili. 

Bezpečne pri ceste je podujatie, na ktorom deťom vysvetlia pravidlá a bezpečnosť cestnej premávky a naučíia sa rozoznávať dôležité dopravné značky. Stretneme sa vo štvrtok 2. marca o 10:30. V posledný deň prázdnin, piatok 3. marca o 10:30, budú návštevníci objavovať svet a spoločne sa vydajú na tajomné a vzdialené miesta. Obe podujatia sú určené pre deti od 5 do 10 rokov, v sprievode rodičov.

Okrem podujatí bude zaujímavá aj výstava Vedecká hračka v knihách, ktorá je pokračovaním obľúbenej výstavy Vynálezy. Výstavu dopĺňajú knihy z fondu krajskej knižnice, kde sa o danom princípe, či hračke hovorí. Deti sa môžu nielen pohrať, ale si po hre aj prečítať príbehy, ktoré povzbudia ich predstavivosť. V pondelok 27. februára o 15:30 sa už tradične môžu milovníci šachu vo veku od 5 rokov tešiť na šachový klub, ktorý vedie skúsená trénerka Dana Vaneková.


Staršie deti sa môžu naučiť základy blokového programovania pomocou zariadenia BBC Micro:bit. Na podujatí im vedúci kurzu ukážu, ako sa so zariadením pracuje, aké sú jeho funkcie a po krátkej inštruktáži naprogramujú  základné príkazy. Stretnutie sa uskutoční v pondelok 27. februára aj v utorok 28. februára od 10:30.

V stredu 1. marca o 10:30 sa záujemcovia môžu zúčastniť základov 3D modelovania v programe Tinkercad. Na obe podujatia sú vítané deti od 9 rokov spolu s rodičmi či starými rodičmi. Z dôvodu obmedzeného počtu účastníkov je však nutné prihlásiť sa na podujatie vopred.

Druhá výstava, s názvom Tiché putovanie z Bibiany,  bude hravá a inšpiratívna výstava, ktorá ponúkne cestu svetom „tichých“ kníh, pochádzajúcich z rôznych krajín sveta.  Nielen detský, ale aj dospelý návštevník bude mať jedinečnú príležitosť k hľadaniu, objavovaniu a poznávaniu príbehov ukrytých v obrázkoch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu