Žilinčanku mal na Hájiku napadnúť muž pod vplyvom, políciu však neprivolala


Foto: Žilinčanku mal na Hájiku napadnúť muž pod vplyvom, políciu však neprivolala Foto: Ilustračné foto

Včera vo večerných hodinách mal na žilinskom sídlisku Hájik neznámy muž napadnúť ženu, ktorá sa snažila dostať k svojmu vozidlu. Obeť o tom informovala prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti v skupine, ktorá združuje obyvateľov Hájika.

K napadnutiu malo dôjsť v sobotu 11. februára približne o 18:45 hod. večer na Kempelenovej ulici. Žena, ktorá pri chôdzi používa palicu, sa vybrala k svojmu zaparkovanému automobilu. V momente, ako odomkla dvere, na ňu najskôr slovne a následne aj fyzicky zaútočil muž, ktorý bol podľa jej popisu pod vplyvom omamných látok.

„Kričal na mňa, že čo otváram dvere na tom aute, že nemám na neho čumieť lebo ma vykuchá. Začal sa mi vyhrážať, že ma zabije! Párkrát do mňa sotil, a keďže mám problém sa brániť, bola som v takom šoku, že som nevídala ani hlásku zo seba!“ napísala vystrašená obyvateľka Hájika.


Podľa popisu napadnutej mal útočník oblečené čierne teplákové alebo šuštiakové nohavice a žltú mikinu. Svoju obeť mal navyše neustále oslovovať v mužskom rode.

Napriek tomu, že napadnutá žena videla útočníka, rozhodla sa na nebezpečný incident upozorniť iba prostredníctvom sociálnej siete a nekontaktovala políciu. Podobné prípady sú pomerne časté. Našu redakciu taktiež pravidelne kontaktujú osoby, ktoré boli obeťami alebo svedkami trestných činov, so žiadosťou o pomoc skôr, než sa obrátia na príslušníkov Policajného zboru.

Malá škoda alebo skutočnosť, že ste zo situácie vyviazli bez zranení, však nie je dôvodom na nekontaktovanie štátnej alebo mestskej polície. Upozornením na podozrivú či nebezpečnú aktivitu vo svojom okolí môžete pomôcť ochrániť životy, zdravie a majetok svojich spoluobčanov. Policajti po nahlásení nezákonných činov často posilnia hliadky v okolí, popis podozrivých osôb im zas môže pomôcť dolapiť páchateľov.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu