Nemáte radi valentínsky gýč? Oslávte ho pri varenom víne na Lietavskom hrade a podporte dobrú vec


Foto: Nemáte radi valentínsky gýč? Oslávte ho pri varenom víne na Lietavskom hrade a podporte dobrú vec Foto: Združenie na záchranu Lietavského hradu

Pre milovníkov zimných prechádzok je na túto sobotu, 11. februára 2023 pripravený špeciálny program. Ak patríte medzi romantické duše alebo nepriaznivcov valentínskeho gýču - sobotné popoludnie na Lietavskom hrade je pre vás ideálnou voľbou.

Priamo na nádvorí sa koná 15. ročník dobročinnej akcie „Valentín na Lietavskom hrade - nielen pre zamilovaných”, ktorú organizujú dobrovoľníci Združenia na záchranu Lietavského hradu.

Návštevníci sa môžu tešiť na grilované klobásky, varené víno, čaj i legendárnu tombolu. Na hrade bude otvorená expozícia, kde môžete vidieť zrekonštruované priestory, archeologické nálezy a repliky dobových zbraní, ktoré sa kedysi na hrade naozaj nachádzali.

Výstava je hmatová - exponátov je možné sa dotýkať, čo ocenia nielen nevidiaci návštevníci, ale aj všetky deti a ich rodičia. Vstup na akciu aj do priestorov expozície je za dobrovoľný príspevok a všetky získané prostriedky sú použité na opravy hradu,“ uviedla Oľga Guttenová zo Združenia na záchranu Lietavského hradu. 

Lietavský hrad sa nachádza len 10 kilometrov od Žiliny, na hrebeni Súľovských skál s krásnym výhľadom do krajiny. Vedie k nemu príjemná turistická trasa z priľahlých obcí, ktorá zaberie približne 45 minút a zvládnu ho aj deti.

Miesto: Hrad Lietava
Dátum: 11.02.2023 - 11:00    18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu