VIDEO: Drevenice vo Vychylovke zasypali tony snehu, počas slnečných dní sa pracuje na jeho zhadzovaní


Foto: VIDEO: Drevenice vo Vychylovke zasypali tony snehu, počas slnečných dní sa pracuje na jeho zhadzovaní Foto: Facebook/Žilinský samosprávny kraj

Ťažká snehová perina pokryla vo februári aj priestory Múzea kysuckej dediny vo Vychylovke. Na strechy historických dreveníc napadali tony snehu, ktoré počas mínusových teplôt nedokázalo slnko roztopiť. Preto k jeho odstráneniu pristúpili samotní zamestnanci skanzena.

Počasie sa umúdrilo, slnko svietilo, mráz štípal a naši zamestnanci sa pustili do zhadzovania snehu zo striech objektov v skanzene. Robota je to veru ťažká, no naši kolegovia s odhodlaním zachraňujú viac než dvestoročné drevenice,“ uviedlo kysucké múzeum v príspevku na sociálnej sieti Facebook.

Múzeum sa zároveň so svojimi fanúšikmi podelilo o videozáznam z namáhavých prác, kde pracovníci skanzena vďaka svojim skúsenostiam úspešne bojujú s výdatnou vrstvou snehu. A to nielen na strechách dreveníc, ale aj v ich okolí. Vďaka úsiliu zamestnancov tak bude možné klenoty slovenskej histórie zachovať aj pre ďalšie generácie.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu