Zdravotnícky veľtrh práce sa vracia do Martina. Študentov privítajú desiatky zamestnávateľov a bohatý program


Foto: Zdravotnícky veľtrh práce sa vracia do Martina. Študentov privítajú desiatky zamestnávateľov a bohatý program Foto: prehladnejsiezdravotnictvo.sk

Do priestorov Jesseniovej lekárskej fakulty v Martine sa v stredu 22. februára 2023 po roku vráti Veľtrh práce v zdravotníctve, ktorý v marci 2022 navštívil rekordný počet študentov a absolventov. Ide o 2. ročník v Martine a celkovo už 5. ročník počtom vystavovateľov, návštevníkov a vystavovaciou plochou najväčšieho veľtrhu v Českej a Slovenskej republike.

Aj tento rok budú mať študenti medicíny, nelekárskych študijných programov alebo zdravotníckych SZŠ možnosť urobiť si prehľad o súčasnej situácii na zdravotníckom trhu práce, zorientovať sa v ponukách a nadviazať kontakty s budúcimi zamestnávateľmi. To všetko môžu stihnúť v čase od 10:00 do 16:00 hod, pričom vstup je pre všetkých návštevníkov zdarma.

Absolventov, ktorí každoročne ukončia štúdium v zdravotníckych odboroch sú tisíce a my im pomáhame urobiť si rozhľad v možnom budúcom uplatnení už počas štúdia. Sme veľmi radi za záujem študentov, a preto kvôli nim túto akciu každý rok radi organizujeme,“ uviedol MUDr. Vladimír Váňa, hlavný organizátor akcie.

Podobne ako posledný ročník, aj tohtoročný priláka do Martina desiatky zamestnávateľov zo Slovenska a Česka. Zamestnávatelia budú zodpovedať otázky uchádzačov, nielen o plate, ale aj o pracovných benefitoch, veľkosti pracovného úväzku či nemocničnom kolektíve. V prípade lekárov ide aj o podmienky špecializačného vzdelávania a miery dohľadu na pracovisku.


Záujemcovia sa okrem prístupných informácií môžu tešiť aj na bohatý sprievodný program. „Teórie sme mali v škole dostatok, absolventom však chýbajú praktické zručnosti. V dnešnej dobe si študenti chcú vyskúšať predovšetkým niečo praktické, a preto sa im snažíme vyjsť v ústrety, a to nielen chirurgickým šitím, ale aj stomickými workshopmi,“ spresňuje organizátor akcie MUDr. Ondřej Česák.

Prezentovať sa celkovo príde viac ako 25 zdravotníckych zariadení zo Slovenska aj Česka, dohromady zastupujúcich vyše 60 nemocníc. Veľtrh zároveň ožije aj vďaka spolupráci so študentskými spolkami, medzi nimi aj Martinský klub medikov, Slovenská asociácia študentov medicíny či Centrum podpory medicínskeho vzdelávania JLF UK.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu