Polícia v Čadci odhalila počas víkendu sedem mladistvých osôb, ktoré boli pod vplyvom alkoholu


Foto: Polícia v Čadci odhalila počas víkendu sedem mladistvých osôb, ktoré boli pod vplyvom alkoholu Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Čadci vykonali v uplynulých dňoch v spolupráci s príslušníkmi Mestskej polície Čadca preventívno-bezpečnostnú akciu vo vytipovaných piatich nočných zábavných podnikoch v Čadci.

Urobili tak na základe analýzy vývoja bezpečnostnej situácie na úseku verejného poriadku a na úseku ochrany mládeže pred alkoholizmom. Akcia bola zameraná najmä na dodržiavanie zákazu predaja a podávania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov.

„Policajti skontrolovali celkovo 37 mladistvých osôb a u siedmich z nich, vo veku od 15 do 17 rokov, zistili vykonanými dychovými skúškami požitie alkoholu,“ uviedla Krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová s tým, že všetky zistené prípady budú  oznámené na príslušný obecný alebo mestský úrad.

V minulosti polícia akcie tohto druhu pravidelne vykonávala najmä v nočných podnikoch na Orave, v kontrolách však budú naďalej pokračovať v nepravidelných intervaloch aj na území celého Žilinského kraja. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu