Opitý vodič autobusu z Oravy viezol počas snehovej kalamity 12 cestujúcich


Foto: Opitý vodič autobusu z Oravy viezol počas snehovej kalamity 12 cestujúcich Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Počas uplynulého víkendu skomplikovalo dopravu v Žilinskom kraji nepriaznivé počasie, ktoré zapríčinilo neprejazdné cesty i množstvo dopravných nehôd. Ani sťažené podmienky však nezabránili 34-ročnému mužovi z Oravy, aby za volant medzimestského autobusu sadol opitý.

Informovala o tom žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. Podľa nej vodič viedol v sobotu 4. februára v ranných hodinách po miestnej komunikácii v obci Bziny (okres Dolný Kubín) autobus, v ktorom prepravoval aj 12 cestujúcich. Následne bol policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Dolný Kubín zastavený a podrobil sa kontrole. 

Vykonaná dychová skúška odhalila pozitívny výsledok a vodič nafúkal 1,02 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Policajti mu obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Vodič momentálne čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu