FOTO: Člen skupiny HAKA zadarmo opraví pokazené auto zúfalej matky z Hájika


FOTO: Člen skupiny HAKA zadarmo opraví pokazené auto zúfalej matky z Hájika
Galéria: 10 fotiek
Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

Skupina HAKA každodenne zverejňuje popisy a fotografie odcudzených vozidiel z celého Slovenska. O niečo menej pravidelné, no o to viac potešujúce sú správy o ich vypátraní. Členovia tejto facebookovej skupiny si však pomáhajú aj inými spôsobmi.

V piatok 3. februára sa na skupinu obrátila zúfalá Žilinčanka s prosbou o odporučenie mechanika, ktorý by jej opravil staršie pokazené vozidlo. Automobil totiž nutne potrebovala, no nebola schopná celú opravu zaplatiť naraz. Hľadala preto osobu alebo firmu, ktorá by bola ochotná prijať platbu na splátky.

„Vec sa má tak, že neviem v tejto dobe našetriť na opravu a veľmi nám auto chýba. Syn chodí do školy na sídlisko vzdialene autobusom 45 minút. Ja mám prácu v meste, kde to potom trvá 15 minút autobusom. Krúžky, obchod, atď. Všade to máme ďaleko. Nejak sa snažím tváriť, že to zvládam, ale už začínam byť z toho dosť na nervy,“ napísala majiteľka poškodeného auta.



Matka s maloletým synom bývajú na žilinskom sídlisku Hájik, ich osobné auto značky Seat Ibiza už niekoľko mesiacov bez pohnutia stálo na miestnom parkovisku. Vozidlo je nepojazdné od augusta predošlého roka, kedy sa na ňom pokazila spojka.

„Nežiadam Vás o nejakú zbierku, ale skôr či by ste mi nevedeli pomôcť zohnať nejakého mechanika, čo by to vedel odtiahnuť a opraviť, ktorý by bol ochotný mi to spraviť na splátky. Nechcem to zadarmo, ale som schopná platiť po maximálne 50 eur mesačne. Potrebujem túto situáciu nejak vyriešiť, nakoľko mi začalo zvnútra plesnivieť,“ dodala nešťastná Žilinčanka.

Za jediný deň od zverejnenia jej prosby v skupine Haka pribudol nový príspevok s pozitívnou správou. Nepojazdné auto sa rozhodla opraviť spoločnosť Odťahová služba Kopecký na vlastné náklady. Do niekoľkých hodín bol Seat naložený na vozidlo odťahovej služby a jeho oprava začne v pondelok.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu