Ružomberskí policajti sa zamerali na mladistvých, odhalili alkohol aj drogy


Foto: Ružomberskí policajti sa zamerali na mladistvých, odhalili alkohol aj drogy Foto: KR PZ Žilina

Ružomberskí policajti v priebehu uplynulého týždňa kontrolovali miesta a podniky, kde sa často pohybujú mladí ľudia pred dovŕšením dospelosti. O výsledkoch akcie informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline.

V piatok 27. januára sa príslušníci Policajného zboru z Ružomberku vybrali do vopred vytipovaných reštauračných zariadení a iných miest, kde sa má pravidelne zdržiavať mládež. Počas preventívnej akcie skontrolovali až 25 tínedžerov, pričom jeden z nich mal pozitívny výsledok skúšky na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu.

Požívanie alkoholických nápojov mladistvou osobou je klasifikované ako priestupok, ktorý bude následne oznámený obci, kde má trvalé bydlisko. Okrem alkoholu sa policajti zamerali aj na iné drogy. Použili preto špeciálne vycvičeného služobného psa, ktorý dokáže vyhľadávať omamné a psychotropné látky.



„Tento označil osobu ako aj miesta na ich prítomnosť. Boli zaistené nielen veci súvisiace s drogovou trestnou činnosťou, ale aj zelená sušená rastlina, ktorá bude zaslaná na expertízne skúmanie,“ uviedla Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Vyšetrovateľ, ktorý sa prípadom zaoberá, začal trestné stíhanie za zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Polícia aktuálne prešetruje ďalšie okolnosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu