Žilinčanka ohlásila mestskej polícii padajúci strom na Vlčincoch, situáciu vyriešili takmer okamžite


Foto: Žilinčanka ohlásila mestskej polícii padajúci strom na Vlčincoch, situáciu vyriešili takmer okamžite Foto: Facebook/Eva Horňáková

V zimných mesiacoch ťažké nánosy snehu oslabujú dreviny, čo spôsobuje ich lámanie. Na zem, ale aj na cesty, stavby či vozidlá často padajú konáre a niekedy aj celé stromy. Na ďalšiu z nalomených drevín upozornila dnes v dopoludňajších hodinách znepokojená Žilinčanka.

Obyvateľka žilinského sídliska Vlčince si vo štvrtok 2. januára približne o 11:00 hod. dopoludnia všimla v blízkosti svojho domova strom, z ktorého visel väčší odlomený konár. Hrozbu okamžite telefonicky oznámila miestnemu oddeleniu Mestskej polície Žilina.



Žilinčanka následne v príspevku na sociálnej sieti pochválila zamestnancov mesta, ktorí situáciu začali riešiť krátko po nahlásení. Padajúci strom prišli obhliadnuť do desiatich minút od jej telefonátu a o 13:30 hod. popoludní sa na miesto vrátili aj s potrebným vybavením a vozidlom na odstránenie zlomených častí dreviny.

„Wau. Tak neviem, kam by som napísala, aby som sa poďakovala za rýchlosť. Veľká vďaka za rýchlosť a ústretovosť,“ napísala obyvateľka Vlčiniec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu