V Ružomberku horí fabrika na kontajnery, 19 hasičských vozidiel blokuje dopravu


Foto: V Ružomberku horí fabrika na kontajnery, 19 hasičských vozidiel blokuje dopravu Foto: Facebook/Mesto Ružomberok

Hasiči zo Žilinského kraja si neoddýchnu ani v posledný januárový deň. Po včerajšom požiari administratívnej budovy pri vodojeme v žilinskej mestskej časti Budatín dnes od skorých ranných hodín zasahujú na Liptove. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline, ako aj mesto Ružomberok.

V utorok 31. januára okolo 4:00 hod. ráno vypukol ďalší rozsiahly požiar. Plamene pohltili fabriku na výrobu oceľových kontajnerov, ktorá stojí na Korytnickej ulici v Ružomberku. Požiar bol na operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru nahlásený približne o 4:46 hod.


Na miesto vyrazili požiarne zložky z celého okresu aj širšieho okolia. Pred 6:00 hod. na Korytnickej zasahovalo 27 profesionálnych hasičov zo staníc v Ružomberku, Liptovskom Mikuláši, Dolnom Kubíne, Martine a Žiline spolu s 15 členmi dobrovoľných hasičských zborov obcí Liptovská Lúžna, Turany, Liptovské Revúce, Likavka a Liptovská Osada.

Ohniskom požiaru by podľa predbežných informácií od mesta Ružomberok mala byť lakovňa v jednopodlažnej budove továrne. V jej blízkosti sa nachádza aj ubytovňa a skladová hala. Hasiči so 19 kusmi požiarnej techniky zablokovali dopravu, polícia ju odkláňa cez ružomberskú mestskú časť Biely Potok.


„Na nevyhnutnú dobu uzatvorená cesta 1/59 za Ružomberkom časť Biely Potok smer Donovaly a to pre rozloženú hasičskú techniku na vozovke (zásah pre požiar),“ upozornilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline motoristov po 5:00 hod. ráno.

Hasiči požiar najskôr likvidovali z exteriéru budovy, pričom použili výškovú techniku. Voda na hasenie bola zabezpečovaná kyvadlovou dopravou z hasičskej stanice v Ružomberku, ako aj z lokálnej hydrantovej siete.

„Momentálne sa na mieste zasahuje a požiar sa podarilo dostať pod kontrolu. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahujú s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Susedná výrobná hala bola skontrolovaná termokamerou bez zaznamenania zvýšenej teploty. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bol na miesto privolaný zisťovateľ príčin požiarov,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu