V Budatíne horí budova pri vodojeme, zvedaví vodiči spomaľujú premávku na estakáde


Foto: V Budatíne horí budova pri vodojeme, zvedaví vodiči spomaľujú premávku na estakáde

Dnes v popoludňajších hodinách vypukol požiar v žilinskej mestskej časti Budatín. Plamene pohltili budovu v tesnej blízkosti akumulačnej nádrže na vodu. Na mieste zasahuje veľké množstvo príslušníkov Hasičského a záchranného zboru.

V pondelok 30. januára krátko pred 14:00 hod. si obyvatelia Budatína všimli hustý dym, ktorý stúpal z budovy vzdialenej len pár metrov od miestneho vodojemu, stojacej medzi cestou a železnicou na brehu rieky Váh. Požiar sa rýchlo rozšíril na celú strechu stavby, ktorá patrí rovnakému vlastníkovi ako vodná nádrž.

Na miesto vyrazilo 19 profesionálnych hasičov s deviatimi kusmi techniky. Aktuálne sa požiarnici snažia požiar zlikvidovať predovšetkým z vonkajšej strany, pričom využívajú aj vysokozdvižnú plošinu. Okolie vodojemu je zahalené v oblaku hustého, čierneho dymu a na zem dopadá popol.


Do Budatína smerovalo aj niekoľko hliadok Policajného zboru. Podľa svedka udalosti na miesto pred niekoľkými minútami dorazil tiež zisťovateľ príčin požiarov.


Vodiči, ktorí schádzajú z estakády, spomaľujú alebo zastavujú vozidlá, aby požiar zdokumentovali na fotografiách a videozáznamoch. Obmedzujú tým však premávku, ktorú zatiaľ neriadi polícia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu