Požiadavky kysuckých samospráv boli vypočuté: SAD Žilina mení od 5. februára cestovný poriadok


Foto: Požiadavky kysuckých samospráv boli vypočuté: SAD Žilina mení od 5. februára cestovný poriadok Foto: ilustračné

Po zavedení nového grafikonu železničnej dopravy sa mnohým obyvateľom kraja skomplikovalo cestovanie verejnými prostriedkami, ako sú vlaky a autobusy. Problémom čelili najmä obyvatelia prímestských obcí, ktorí boli z dôvodu zlej nadväznosti spojov nútení na prestupnej stanici čakať aj hodinu.

Zmena grafikonu, ktorého objednávateľom bolo ministerstvo dopravy však napriek snahám viacerých krajských poslancov neprichádzala, a tak sa obrátili na autobusového dopravcu SAD Žilina. Ten je totiž zazmluvnený so Žilinským samosprávnym krajom.

Po mnohých rokovaniach boli požiadavky samospráv vypočuté a SAD Žilina pristúpila k zapracovaniu najnutnejších zmien jednotlivých odchodov autobusov. Od 5. februára 2023 tak dôjde k zmene cestovného poriadku v prímestskej autobusovej doprave v regiónoch Kysuce, Horné Považie a Turiec. 

„V regióne Kysúc dôjde k zmenám v cestovných poriadkoch prímestskej autobusovej dopravy na základe požiadaviek cestujúcich, obecných úradov a tiež v súvislosti s prípojmi k vlakom a od vlakov. Okrem toho sa cestovné poriadky menili aj z dôvodu nadväznosti na vybrané autobusové linky,“ uvádza SAD Žilina.


Zmeny cestovných poriadkov v regióne Horné Považie boli uskutočnené prevažne z dôvodu dopravnej obslužnosti a zmeny organizácie dopravy v smere na Bytču a okolité obce. V rámci regiónu Turiec budú realizované zmeny na základe požiadavky obce Blatnica a z prevádzkovej potreby.

Podrobné zmeny odchodu autobusov sú uverejnené na webovej stránke SAD Žilina na tomto odkaze. Dopravca zároveň žiada cestujúcich, aby si overili, či nedošlo k úprave cestovných poriadkov na linkách, ktorými pravidelne cestujú.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu