Žilinská finančná správa zaistila vyše 300 falošných emblémov na automobily, ktoré prišli z Číny


Foto: Žilinská finančná správa zaistila vyše 300 falošných emblémov na automobily, ktoré prišli z Číny Foto: Colný úrad Žilina

V uplynulých dňoch zaistili žilinskí príslušníci finančnej správy na vyclievacej pošte dva balíky z Číny, ktoré si objednal muž z oravského regiónu. Pri kontrole totiž zistili, že obsahujú stovky emblémov na automobily, ktoré vykazujú znaky falzifikátov. 

Napriek tomu, že podľa sprievodných dokladov malo byť v každom z balíkov po jednom kuse, v skutočnosti kontrolujúci narátali spolu 330 kusov,“ informovala hovorkyňa žilinského colného úradu Božena Chríbiková. Z fotografií je zrejmé, že išlo o emblémy na automobily napodobňujúce svetoznáme značky Škoda a Volkswagen.

Dovážané výrobky prešli podrobnou prehliadkou, pri ktorej vyšlo najavo, že niektoré znaky na nich sa nezhodujú s originálmi a nie je u nich zaručená požadovaná kvalita ani bezpečnosť. 

Oslovení zástupcovia spoločností vlastniacich ochranné známky použité na emblémoch taktiež potvrdili, že v zásielkach sa nachádzajú napodobeniny. „V oboch prípadoch tak boli porušené práva duševného vlastníctva,“ dodáva Chríbiková s tým, že zadržané odznaky na vozidlá čaká likvidácia. 



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu