Hanbok, kimchi aj sodžu: Kórejský večer na Poštovej poodhalí kultúru vyspelého ázijského národa


Foto: Hanbok, kimchi aj sodžu: Kórejský večer na Poštovej poodhalí kultúru vyspelého ázijského národa
Galéria: 6 fotiek

Honorárny konzulát Kórejskej republiky pôsobí v Žiline už viac ako 6 rokov, odkedy bol 7. novembra 2016 oficiálne otvorený ako centrum pomoci pre kórejských občanov žijúcich a pracujúcich na Slovensku. Koncentrácia komunity tejto východoázijskej krajiny je pritom zvýšená najmä v Žilinskom kraji, kde sa nachádza výrobný závod známej kórejskej automobilky KIA.

Ak túžite bližšie spoznať pestrú kórejskú kultúru a chceli by ste sa ponoriť do sveta chutí ich tradičných jedál a nápojov, navštívte v piatok 3. februára átrium budovy Poštová 1 v Žiline a užite si neformálny Kórejský večer.

Vstup je pre všetkých záujemcov, ich priateľov a známych bezplatný, jedinou požiadavkou je casual dress code, teda neformálne, ležérne oblečenie, ktoré napriek jednoduchosti a uvoľnenosti stále pôsobí vkusne. Večer prezentácie kórejskej kultúry otvorí konzul o 17:00 hod. privítaním hostí a premietnutím krátkeho filmu o tomto vyspelom ázijskom národe.

Organizátori nevynechajú ani predstavenie kórejskej kultúry z hľadiska jej piatich základných princípov či vzhľadu národného odevu nazývaného hanbok. Ten v sebe spája jednoduché línie, no zároveň prekypuje sýtymi farbami, a to tak v ženskej, ako i v mužskej verzii. Zaujímavým bude aj predstavenie tradičného kórejského bojového umenia Won Hwa Do, žilinských gymnazistov.

Jedinečným príspevkom kultúrneho a spoločenského zážitku Kórejského večera bude výstava obrazov akademického maliara Igora Cvacha, ktorý sa prostredníctvom svojich diel rozhodol zvečniť Kórejskú republiku očami Slováka. Celý program bude ukončený približne o 20. hodine večer.

Keďže bohatý program bude vedený v slovenskom jazyku a zároveň bude do slovenčiny v prípade potreby tlmočený, návštevy sa nemusí obávať žiadny záujemca. Preto neváhajte a príďte si užiť výnimočný piatkový večer na Poštovú.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Inzercia/PR článok