Do brány výrobného závodu v Tepličke nad Váhom narazil opitý vodič s takmer 3 promile


Foto: Do brány výrobného závodu v Tepličke nad Váhom narazil opitý vodič s takmer 3 promile Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Obvinenie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky voči 55-ročnému mužovi z okresu Žilina vzniesla vyšetrovateľka Okresného riaditeľstva Policajného zboru (OR PZ) v Žiline po tom, ako v priestoroch závodu v Tepličke nad Váhom v stave opitosti poškodil nákladným vozidlom bránu. K incidentu malo dôjsť v pondelok 23. januára vo večerných hodinách.

Na základe doposiaľ vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že vodič v priestoroch výrobného závodu situovanom v katastri obce Teplička nad Váhom, okr. Žilina, z doposiaľ presne nezistených príčin narazil zadnou časťou nákladného motorového vozidla značky Volvo do brány, ktorú tým znefunkčnil,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

Krátko po udalosti podrobila polícia obvineného muža dychovej skúške, ktorá mala pozitívny výsledok. Vodič nákladného vozidla nafúkal 1,39 mg/l, čo je v prepočte 2,90 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Muža polícia preto okamžite obmedzila na osobnej slobode. „Ďalšie okolnosti prípadu ako aj príčiny dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,“ uzavrela Šefčíková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu