Žilinská nemocnica spúšťa skúšobnú prevádzku prejazdových rámp, systém parkovania sa nemení


Foto: Žilinská nemocnica spúšťa skúšobnú prevádzku prejazdových rámp, systém parkovania sa nemení Foto: Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

V areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline pribudli v posledných mesiacoch nové prejazdové rampy. Tie budú slúžiť na vyhodnotenie situácie so statickou dopravou a pomôžu odhaliť najviac vyťažené miesta. Rampy budú spustené do skúšobnej prevádzky dnes 24. januára popoludní. 

Vodiči a návštevníci nemocnice sa však nemusia obávať. V systéme parkovania sa nič nezmení, pribudne len povinnosť zastaviť pred rampou a počkať na otvorenie. Elektronický systém načíta evidenčné číslo vozidla a automaticky ju otvorí.

Nové prejazdové rampy sa nachádzajú v smere vjazdu ku kruhovému objazdu (vedľa skladu kuchyne - budova pred pavilónom chirurgie), vedľa vstupu do zamestnaneckej jedálne (v smere k výjazdu od pavilónu gynekológie a pôrodníctva) a pri pavilóne LDCH (za záchytnými parkoviskami).


Ak sa rampa neotvorí automaticky, stačí využiť terminál a priložiť parkovací lístok alebo parkovaciu kartu. Pokiaľ nebude fungovať ani napriek tomu, je potrebné stlačiť tlačidlo “i” INTERCOM pre skontaktovanie sa s nonstop službou.

„Upozorňujeme, že prevádzka vjazdových a výjazdových rámp ostáva nezmenená, po štyroch hodinách zotrvania v areáli je výjazd spoplatnený s výnimkou pacientov uvedených v smernici o parkovaní - dostupná na našej webstránke, napríklad urgentný príjem, dialýza a pod.,“ spresnila nemocnica na sociálnej sieti.

Vďaka získaným údajom plánuje nemocnica kvalitnejšie prispôsobiť ďalšie plánované zmeny s cieľom zlepšiť parkovanie vo svojom areáli.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu